Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vihreän veden pohjalla

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vihreän veden pohjalla on Hannu Salakan kuudes runokokoelma. Edellisestä kokoelmasta Kasvot elämän varrelta (1979) kirjoitettiin muun muassa näin:

"Hannu Salakan viides kokoelma osoittaa että Salakka on entistä selvemmin kehittynyt omaääniseksi, tyylilleen uskolliseksi runoilijaksi. Eräänlaisen kosmisen angstin kuvaajana Salakka on vahva ja vaikuttava. Sen rinnalla kehittyy kokoelmassa toinenkin teema, minuuden pirstaloitumisen elämys. tutkiessaan laukeamatonta ristiriitaa minän ja maailman välillä Salakka toisinaan saavuttaa kailasmaisia tehoja.

Minuuden syvyyksiin sulkeutuu nimetön voima, joka on ristiriidassa elämän riemun kanssa. Salakan runoissa on usein sellaista unenomaista surrealismia, painajaisia, joita ei juuri muualta tapaa.

Salakka kirjoittaa konstailemattomasti ja eleettömästi, hänen runonsa säilyttävät kaiken aikaa kielellisen viehätysvoimansa." Pertti Lassila, HS

"Salakan kokoelmassa tuntuu olevan sanottavaa monen proosateoksen ja monen, monen kolumnin verran."
Arto Virtanen, Suomen Sosialidemokraatti

(Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
runoja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
76
Osana julkaisua
Alanimeke
runoja
Osana julkaisua