Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syysmarkkinat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rauno Kuukka on erittäin pidetty päiväkodin työntekijä. Hän työskentelee yksityisrahoitteisessa päiväkoti Saapasjalkakissassa, jonka toimintasuunnitelmaan kuuluu opettaa hoidossa oleville lapsille markkinatalouden saloja ja rahan arvoa. Anton Kurki on paikkakunnan kuuluisimpia ja vauraimpia yrittäjiä. Hänen poikansa Peter on hoidossa Saapasjalkakissassa. Eräänä iltana Peteriä tulee hakemaan täysin outo nainen, jota edes Peter ei tunnista. Rauno ei luovuta poikaa naiselle ja siitä syntyy tapahtumaketju, jonka seurauksena Rauno menettää työnsä. Raunon viisivuotias poika Esa omaa erikoisen kyvyn ennustaa tulevia asioita, jotka vaikuttavat bisnesmaailmaan. Epätoivoisuuksissaan Rauno alkaa käyttää Esan kertomia tietoja hyväkseen ja tehdä rahaa osakemarkkinoilla. Perhe-elämä suistuu raiteiltaan kuten myös Raunon mielenterveys. Ketkä tässä yhteiskunnassa pärjäävät ja miksi?
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Sakari Rantala oli tumma, viiksekäs viisikymppinen. Eräs murmeleista oli sanonut häntä aamupäivällä norpaksi. Myönnytyksenä Saapasjalkakissan askartelutilan lämpötilalle hän oli riisunut pikkutakkinsa pois. Kaulalta alaspäin matava kravatti myötäili alapäästään pientä vatsakumpua. Hän kysyi:
"Kuinkas monella teistä on rahaa?"
Melkein kaikki lapset nostivat kätensä ylös.
" Hyvä, Rantala sanoi. "Mutta osaattekos te sanoa mihin me ihmiset sitä rahaa oikein tarvitsemme?"
"Ruokaan."
"Leluihin!"
"Autoon ja bensaan."
Ehdotuksia tuli useammalta lapselta. Rantala nyökytteli jokaiselle ja sanoi hyvä. Hän seisoi kolmentoista oravan edessä, ja lapset istuivat lattialla odottaen että hän kaivaisi esille sen mistä aamupäivällä hänen esitykstään seuranneet murmelit olivat heille kertoneet.
"Mutta minäpä aion kertoa teille tarinan seteleistä ja kolikoista."
Rantala veti liinan pois pöydällä lepäävän esineen päältä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

280