Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kivijumalat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lyhyiden lapinaiheisten novellien taitajana tunnettu Mauri Paasilinna on ennättänyt pitemmän proosan tekijänä jo kolmanteen romaaniinsa. Kivijumalat loihtii alkuvoimaisen kuvan siitä, miten haaveet kohtaavat todellisuuden ja miten ihminen joutuu tunnustamaan kykyjensä rajallisuuden. Tämä karunkaunis ja runollinenkin tarina ammentaa voimansa Lapin väkevästä luonnosta.

Nuori aviopari Sanna ja Jari Riikonen osuvat lomamatkallaan paikkaan, joka ei päästä heitä otteestaan. He hankkivat omakseen idyllisen autiotilan, joka vaikuttaa heidän unelmiensa täyttymykseltä. Vihdoinkin he saavat kiinni oikeasta elämästä ja voivat toteuttaa haaveensa. Sanna tekee luovaa etätyötä keskellä erämaata, Jari jättää opettajantoimensa ja ryhtyy luontokuvaajaksi.

Mutta idylli ei kestä. Etelästä tulleet Sanna ja Jari joutuvat koetukselle vuodenaikojen muutoksessa ja erämaan suuruuden edessä. He tuntevat olemuksessaan seitojen, kivijumalien läsnäolon. Peruuttamattoman käänteen tapahtumat saavat, kun mustanpuhuva, jylhä saarnamies Gabriel
Kyrö astuu esiin ja luo leimuavan silmäyksen Sannaan.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kieli