Marsin ikävä ja muita kertomuksia

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Fil.tri ja kirjallisuudentutkija Markku Soikkelin tieteisnovellien kokoelma. Soikkeli on tunnetuimpia scifi-fanzine-novellisteja ja hän on voittanut mm. Portin kilpailun jo kolme kertaa. Aiemmin tähän on yltänyt vain Johanna Sinisalo. Soikkeli on tieteiskirjailija, joka tuo tieteisfiktioon tieteen monella tavalla ja tasolla mukaan. Hän tutkii novelleissaan genren eri suuntausten mahdollisuuksia ja täydentää niitä syvällisellä yhteiskunnallisella analyysilla. Soikkelin novelleissa on kuitenkin myös runsain mitoin jännitystä, science fictioniin harvemmin liittyvää hillittyä huumoria ja huimaa spekulaatiota sekä tieteiden että yhteiskunnan kehityksestä.
Sisältää neljä aiemmin ilmestynyttä novellia ja yhden julkaisemattoman novellin:

Gallen-Kallela-koodi
Vanhan maailman vakoojat
Auschwitz On-Line
Kolme miestä kiinalaisessa
Marsin ikävä
Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2008.

Marsin ikävä on science fiction -novellien kokoelma, jossa alan fanzinenovellin mestarin, Portti-kilpailun jo kolmasti voittaneen M. G. Soikkelin huikeat genren eri suuntia luotaavat tarinat osoittavat että scifi on muutakin kuin viihdettä. Soikkeli on kirjallisuuden tutkijana ja professorinakin toiminut fil.tri, ja hänen yhteiskuntatieteelliset novellinsa ovat loistava esimerkki tieteisnovellin mahdollisuuksista arkojenkin aiheiden kaunokirjallisuutena, samalla kun ne itsessään jo toimivat kirjallisuudentutkimuksena lajin sisällä.

”Tenhoava novellikokoelma liikkuu suvereenisti useissa tieteiskirjallisissa tyylilajeissa. – Tähtivaeltaja-palkintoraati
(Rising Shadow)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä