Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Irma Brannertin arvoitus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Tietysti minä tapoin mieheni”, toteaa Irma Brannert – nuori nainen, jota syytetään miehensä myrkyttämisestä – kirjan ensimmäisessä lauseessa. Kaikki todisteet näyttävät päivänselviltä, mutta silti asia ei ole näin yksinkertainen. Sotkuinen vyyhti alkaa vähin erin selvitä vasta kun Peter Halse, näköjään tapaturmaisesti kuolleen puolustusasianajajan nuori ja hiukan huikentelevainen yhtiökumppani ryhtyy tutkimaan tapausta.
(takakansiteksti)

Alkukieli

Tekstinäyte

Tietysti minä tapoin mieheni. Sanon sen puoliääneen itsekseni, ja sanat kimpoavat takaisin minua kohti sen pienen kylmän huoneen seinistä, jossa nyt olen - sellissä asumisesta tai elämisestä ei kai voi puhua.
Minä tapoin mieheni. Sanon sen jälleen, tällä kertaa vielä hiljempää, niin että huulet tuskin liikkuvat. Haluaisin kerrankin huutaa sen julki, keuhkojeni koko voimalla, vapautuakseni vihdoinkin - tunnustaakseni ja vapautuakseni. Kuitenkin varon tarkoin huutamasta ääneen sitä, mikä askarruttaa aivojani juuri nyt ja useimmiten muulloinkin. Huutoni näet kuultaisiin hiljaisessa käytävässä, sekunnin murto-osassa se saisi liikkeelle naisvartijan, joka istuu ja torkuu tuolla käytävän päässä. Luultavasti siellä on Martta. Heillä on mukavia nimiä, Martta ja Selma. Muuan heistä on nimeltään Judit, ja hän liikkuu kuin keijukainen sadan kilon painostaan huolimatta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

199

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä