Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pahan kidassa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Saalis vai takaa-ajaja?

James Patterson tunnetaan ennen kaikkea sarjamurhaajateemoistaan, ja ensimmäiset uhrit ovat heittäneet henkensä jo ennen kuin kerronta ehtii kunnolla käynnistyä. Alexin työpari Betsey Cavaliere, johon Alexilla on ollut suhdekin, on murhattu kotonaan rauhallisella asuinalueella.

Se ei ole ainoa verityö Alexin ympärillä. Sieltä ja täältä USA:n länsirannikolta tulee tietoja kummallisista henkirikoksista. Ne näyttävät rituaalimurhilta tai rikollisten kostoiskuilta, mutta niiden uhreiksi ovat joutuneet täysin viattomat ihmiset, lainkuuliaiset kansalaiset joista yksikään ei ole eläessään sekaantunut minkäänlaisiin hämäriin puuhiin mutta jotka löydetään nyt hampaanjälkiä täynnä lenkkipolulta tai omasta keittiöstään.
FBI kiinnittää juttuun parhaat voimansa. Alex Cross on paitsi teräväpäinen (onhan hän opiskellut psykologiaa tohtoriksi asti!) myös hullunrohkea. Ja komea, etenkin työparikseen lähetetyn kauniin Jamilla Hughesin iloksi. Jotta jutusta tulisi vielä mutkikkaampi, Alex Cross alkaa saada outoja puhelinsoittoja. Soittaja on hänen vanha vihollisensa, Paha kulkee edellä –romaanista tuttu Mastermind. Takaa-ajaja siis läähättää kannoilla jo silloin, kun Alexilla on vasta erittäin epämääräinen vainu omasta saaliistaan.

Perhe petojen armoilla

Alex Crossin ensisijainen kiinnostuksen kohde, ehkä jopa hänen ainoa rakkautensa, on työ. Naisia on rinnalla kulkenut useampikin, eivätkä etsivän silmät tässäkään romaanissa tuohesta ole. Jamillan ja Alexin välillä on sähköä, joskin romantiikka jää aina toiseksi kun kännykkä kilahtaa tai sireeni ulvahtaa.
Mainion vastapainon raakojen sarjamurhien täyttämään sankarin arkeen tuo perhe. Kotona pitää komentoa kahdeksankymppinen Mummi, joka on ottanut hoiviinsa paitsi Alexin, myös tämän kolme äiditöntä lasta, joista nuorin ei vielä edes kävele.
Ajatus siitä, että tuntemattomat, verenhimoiset murhaajat hyökkäisivät oman perheen kimppuun, saavat tutkijan työskentelemään entistäkin lujemmin. Säälimätön ajojahti johtaa lopulta vampyyrien verisiin luoliin. Eivätkä ne suinkaan sijaitse Transsilvanian takamailla, vaan keskellä aurinkoisinta Kaliforniaa…
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä