Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pilvien piirtäjä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun valtameriristeilijä Ile-de-France laskee syyskyyssa 1928 New Yorkin satamaan, sen matkustajat hämmästyvät nähdessään joukon poliiseja laskuportaan juurella. Jotkut tietävät, että laivalla on mukana gangsteri ja salakapakoitsija Mantilini, ja ovat varmoja, että poliisit ovat tulleet noutamaan häntä. Mutta hänen sijastaan viranomaisille antautuukin kuuluisa arkkitehti, joka viedään käsiraudoissa pois.

Näin alkaa Pilvien piirtäjä, tunteita ja tapahtumia sykkivä romaani, joka vie lukijansa Pohjois-Suomen syrjäseuduilta 1920-luvun kiihkeän kuumeiseen New Yorkiin. Vuonna 1901 kuuluisa arkkitehti on 11-vuotias poika, Esko Väänänen, joka on kotitalonsa tulipalossa menettänyt sekä äitinsä että toisen silmänsä. Tämän murheen ja lohduttomuuden keskellä hän kuitenkin näkee näyssä revontulien keskellä elämänsä päämäärän, pilvenpiirtäjän. Hän kohtaa myös toisen tähden joka ohjaa hänen elämäänsä, Katerina Malyševan, tytön johon hän rakastuu toivottomasti.

Rakkaus Katerinaan vie Eskon Suomen kansalaissodan katkeriin taisteluihin, ja sama rakkaus tuo hänet Amerikkaan, kohisten kasvavaan New Yorkiin, jota hän rakentaa ensin niittaajana pilvenpiirtäjätyömailla, sitten suunnittelijana piirustuslaudan ääressä. Ja lopulta rakkaus Katerinaan vie Eskon poliisien käsiin murhasta syytettynä.
(etulieve)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

649

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä