Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Salajuoni Amerikkaa vastaan

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kun kuuluisa lentäjäsankari ja kiihkomielinen isolaation kannattaja Charles A. Lindbergh valitaan Yhdysvaltain presidentiksi vuonna 1940, Yhdysvaltain juutalaiset kavahtavat. Vaalikampanjansa aikana uusi presidentti on syyttänyt avoimesti juutalaisyhteisöä hyödyttömään sotaan yllyttämisestä. Lindberghin Yhdysvallat kieltäytyy lähtemästä sotimaan Eurooppaan Hitleriä vastaan.
Eristäytymisen linjan valinnut suurvalta aloittaa sodan sijasta marssin kohti painajaista. Ilmapiiri muuttuu nopeasti vihamieliseksi miljoonia Yhdysvaltain juutalaisia kohtaan. Kuristuslenkki heidän ympärillään kiristyy, mutta joukosta löytyy myös opportunistisia Lindberghin myötäilijöitä.

Salajuoni Amerikkaa vastaan on romaani, joka esittää newarkilaisen Rothin perheen nuorimman pojan Philin näkökulmasta kauhun vuodet, jolloin Yhdysvaltain juutalaiset seuraavat voimattomina kotimaansa muuttumista uuden presidentin käsissä demokratian irvikuvaksi. Pelko on astunut Amerikkaan.

Philip Roth on luonut ankaran näkemyksen ohjaaman romaanin, joka on puheenvuoro kerran todellisiin ihanteisiin uskoneen Amerikan puolesta. Salajuoni Amerikkaa vastaan on kirjailijan tuorein voimannäyttö ja tarkoin tähdätty ajatuskoe, joka hätkähdyttää, ravistelee ja puhuttelee.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
362
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
407
Kustantaja