Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pahan perimä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tutkija Erik Narvan vanha isä katoaa Berliiniin. Miksi hän ylipäätään lähti sinne, mitä isä Saksasta lähti hakemaan? Isän reittiä seuratessa Erikin eteen vyöryy suvun menneisyyttä jota hän ei halua kohdata. Avaruustutkimuksen saralla loistavan uran tehnyt Rolf Narva on myös nuoruudessaan ollut intohimoinen tutkija, samoin hänen vaimonsa Ingrid, Erikin äiti. Tehtävää ja työnantajaa ei vain koskaan ole kerrottu pojalle.

Ilkka Remes on jälleen kirjoittanut hyytävän kiehtovan toimintajännärin. Henkilöhahmot jäävät ehkä hieman ohuiksi, mutta Euroopan kipeän lähihistorian valoittaminen toimintajännityksen keinoin korvaa muut puutteet. Se, että istumme lentokoneessa etelän aurinkoon iloisesti pyrähtäen on tieteen tutkimuksen tulosta. Samoin se, että meillä on käytössä täsmälääkkeitä joista ennen ei voitu uneksiakaan. Tieteellisellä tutkimuksella on kuitenkin varjo, jota emme luoja paratkoon halua nähdä.

Kirjan lopussa on jälkisanojen lisäksi Remeksen kirjoittamat artikkelit Auschwitzin silmät, Dachau ja avaruuslääketiede, Rodunjalostusta amerikkalaisella rahoituksella, Maan alta kuuhun, Hitlerin atomipommiohjelma ja Ihmiskokeita Yhdysvalloissa.
(SI/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

539

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto- ja Bon-pokkarina.

Sarjamerkintä