Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paratiisisaaren naiset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

SILVANA – syntyperältään italialaista ylimystöä, Nexusin kansainvälisen kaivosyhtiön pääjohtajan vaimo. Keski-ikää lähentelevä, pastan pyöristämä Silvana on ikävystynyt ja tuntee itsensä täysin
tarpeettomaksi.
ANNIE – arka ja näkymätön hiirulainen, jonka aika näyttää menevän kokonaan perheestä huolehtimiseen. Annie kammoksuu mielessään sitä päivää kun hänen neljä villiä poikaansa lähtevät kotoa.
PATTY – pronssinruskea terveysintoilija. Ironista, että juuri hän, oikea malliyksilö, synnytti lapsen joka on parantumattomasti sairas ja vaatii loputonta kärsivällisyyttä.
CAREY – kookas, kullanruskeatukkainen nainen, pienen toimiston apulaisarkkitehti, jonka identiteetin ja uran hänen miehensä kokee uhaksi ylenemiselleen Nexusin tulevaksi pääjohtajaksi.
SUZY – tyrmäävän seksikäs ja harkitun avuton. Koulunsa keskeyttäneeksi, tavallisista oloista lähteneeksi tytöksi hän tuntee pärjänneensä hienosti onnistuttuaan nappaamaan menestyvän ja rikkaan miehen.

Shirley Conranin viidakkoseikkailun viisi naista ovat tottuneet ylelliseen elämään ja saamaan kaiken mitä rahalla voi saada. Nyt he joutuvat hautamaan keskinäiset kaunansa ja taistelemaan oman sekä toistensa hengen puolesta.
Uuden-Guinean lounaisrannikolla sijaitsevalle Pauin saarelle on juuri valmistunut loistohotelli niitä rikkaita varten, jotka ovat nähneet jo kaiken. Päällisin puolin Paui vaikuttaa paratiisilta, mutta hotellin aidatun puistoalueen takana alkaa villi, uhkaava viidakko. Sen sotaisimmat alkuasukasheimot harjoittavat yhä pääkallonmetsästystä ja kannibalismia.
Hotellin ensimmäisiä vieraita on amerikkalainen seurue, viisi kansainvälisen kaivosyhtiön huippujohtajaa vaimoineen.
Naisille järjestetään huviristeily rannikolla. Paluumatkalla huvijahti vioittuu ja naisten on palattava kävellen viidakon läpi hotelliin. Pimeässä illassa, hotellin valonheittimien loisteessa he osuvat verilöylyn todistajiksi. Saarelle hyökänneet palkkasoturit teurastavat heidän aviomiehensä.
Kauhuissaan naiset pakenevat takaisin viidakkoon. Alkaa huikea eloonjäämistaistelu, jossa pienimpiä vihollisia ovat krokotiilit ja myrkylliset käärmeet. Tässä taistelussa ei tunneta sääntöjä, on ainoastaan metsästäjiä ja metsästettäviä.
(lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

634

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

611

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä