Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Angelikan voitto

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Angelika etsii turhaan rauhallista elämää Amerikan suurten erämaiden keskeltä. Menneiden vuosien myrskyt eivät suo hänelle unohdusta. Jo kuolleeksi uskottu leppymätön vihollinen, ”paholaisnainen” Ambroisine ilmestyy uudelleen Kanadaan ja on vähällä tuhoa Angelikan tyttären Honorinen elämän. Angelika itse joutuu pienine kaksosineen hirvittävän talven armoille, kun linjoitus jossa hän asuu poltetaan maan tasalle. Viheliäisessä hökkelissä, kinosten saartaman, hän yrittää pitää lämpimänä itsensä ja pienokaisensa ja saa vielä ovelleen avunpyytäjän: hänen vainoojansa jesuiittaisä Orgeval päätyy henkihieverissä mökin kynnykselle. Angelika tekee kaikkensa pelastaakseen hänen elämänsä.
Tällä välin ovat Angelikan pojat Florimond ja Cantor varttuneet salskeiksi nuorukaisiksi. He palvelevat Versaillesin hovissa ja saavat monen aatelisnaisen sydämen läpättämään. Cantor saa vihiä äitiään uhkaavasta vaarasta ja kiiruhtaa meren yli Kanadaan – eikä hetkeäkään liian aikaisin!
(takakansiteksti)
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
454
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä