Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lila

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Robert M. Pirsigin ensimmäisellä kirjalla Zen ja moottoripyörän kunnossapito on ainutlaatuinen sija modernissa amerikkalaisessa kulttuurissa: tuo tuntemattoman tekijän kirjoittama ja yli 120 kustantamon hylkäämä teos löysi lopulta tiensä kokonaisen sukupolven sydämeen.
Nyt, melkein kaksi vuosikymmentä myöhemmin, Pirsig vie meidät uudelle matkalle, joka on viimeistä piirua myöten yhtä kiehtova kuin edeltäjänsä. Tällä kertaa kulkuvälineenä on moottoripyörän sijasta jokilaiva, joka kuljettaa filosofi Faidrosta alas Hudsonjokea. Hänellä on mukanaan merkillinen matkakumppani: jokivarsibaarista mukaan poimittu Lila-niminen nainen, jonka epätoivoinen seksuaalisuus, vihamielisyys ja lähestyvä hulluun uhkaavat kääntää Faidroksen elämäntyön päälaelleen.
Lila on kertomus näiden kahden ihmisen koomis-katastrofaalisesta kohtaamisesta ja tutkielma Lilan Faidroksessa aiheuttamasta filosofisesta kriisistä. Lilan vinksahtanut olemus pakottaa Faidroksen pohtimaan uudelleen moraalin perimmäisiä kysymyksiä: Mikä on hyvää? Mikä merkitys arvoilla on elämässämme? Kuinka ihmisillä voi olla niin erilaiset käsitykset oikeasta ja väärästä?
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Alanimeke

tutkimusmatka moraalin maailmaan

Ilmestymisaika

Sivumäärä

456

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä