Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Riadin tytöt

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Saudi-Arabia on moderni ja rikas maa, mutta samaan aikaan se on perivanhoillinen ja fundamentalistinen. Riadin tytöt on romaani varakkaiden, yläluokkaisten saudinaisten elämästä, josta meillä ei selvästikään ole minkäänlaista käsitystä.

Yahoo! Group -palvelimelle aletaan lähettää kuohuttavia viestejä, jotka kertovat neljästä Riadissa asuvasta nuoresta naisesta. Gamra, Michelle, Lamis ja Sadim elävät rankassa ja rasittavassa uuden ja vanhan ristipaineessa: toisaalta heidän elämänsä on ajelua citymaastureilla ja kalliiden huulipunamerkkien vertailua, toisaalta heidän tulevaisuutensa on kahlehdittu ikivanhoihin sääntöihin, tiukkaan tulkintaan islamista sekä kiivaana jauhavaan huhumyllyyn.

Kirjan kertojan lähettämät sähköpostit saavat viestien kuvitteelliset lukijat, niin arabimiehet kuin -naisetkin, kiemurtelemaan uteliaisuudesta: kuka on tämä tyttö, joka kehtaa puhua seksistä, sovituista avioliitoista, homoudesta ja perinteisistä sukupuolirooleista näin kipinöivän röyhkeästi?

Rajaa Alsanea (s. 1982) opiskelee hammaslääketiedettä Yhdysvalloissa. Riadin tytöt on hänen esikoiskirjansa, ja se on noussut uraauurtavaksi bestselleriksi arabimaissa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

334

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli