Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihassa ja rakkaudessa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Puolanjuutalainen Herman Broder on kokenut kovia natsivallan aikana: hän on menettänyt vaimonsa ja lapsensa; itse hän on piileskellyt kolme vuotta heinäparvella suojelijanaan perheen palvelustyttö, puolalainen Jadwiga. Sodan jälkeen Herman ja Jadwiga onnistuvat muuttamaan New Yorkiin ja menevät naimisiin. Jadwiga tekee parhaansa pitääkseen Hermanin tyytyväisenä, mutta tätä kalvaa levottomuus. Hän ilmoittaa Jadwigalle, että on saanut toimen kirjaedustajana ja joutuu siksi matkustelemaan paljon - mutta asuukin osan ajastaan kauniin rakastajattarensa Mashan ja tämän äidin kanssa.

Hermanin elämä mutkistuu entisestään, kun hänen ensimmäinen vaimonsa Tamara ilmestyy odottamatta ilmielävänä New Yorkiin. Nyt hän joutuu tyynnyttelemään paitsi Jadwigaa myös Mashaa, ja lopulta heidätkin vihitään avioliittoon juutalaisin menoin.

Kirjailija kuvaa sydämeenkäyvästi Hermanin ahdinkoa ja kaikkia piinallisia tilanteita, joihin hän joutuu yrittäessään pitää erillään nämä kolme vaimoaan, toistensa verivihollista. Naiset odottavat hänen olevan tukipylväs heidän elämässään, mutta hän itse tuntee olevansa juureton puu kaikkien kokemiensa mullistusten jälkeen. Hän ei haluaisi loukata ketään, pahoittaa kenenkään mieltä - mitä hän siis voi tehdä? (Kustantajan esittelyteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

250

Kustantaja

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

280

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennos on tehty Aliza Shevrinin ja Elizabeth Shubin englanninnoksesta Enemies : a love story