Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maistaja

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Rehevä romaani renessanssin Italiasta

Kun köyhä maalainen Ugo DiFonte pakotetaan palvelijaksi tyrannimaisen Federico-herttuan hoviin tyttärensä Miranda kanssa, hän tuumii etteivät asiat enää voi huonommiksi muuttua. Siinä hän kuitenkin erehtyy, sillä Federico määrää hänent ruoanmaistajakseen - vaaralliseen ammattiin, josta herttuan lukuisat viholliset tekevät vielä vaarallisemman.
Ylellisessä renessanssihovissa Ugo oppii pian kaiken työstään: myrkyt, vastamyrkyt, erilaiset ruokalajit. Nokkelana ja sisukkaana hän selviytyy salajuonista. Samalla hänellä on täysi työ suojella Mirandaa miehiltä, jotka vesi kielellä vaanivat naiseksi kypsyvää tyttöä.
Ugo saa maistaa herkkuja, jollaisista tavallinen ihminen ei osaisi uneksiakaan, mutta myrkyn pelossa hän ei pysty nauttimaan niistä. Rakkauden nautintojakin on leskimiehelle tarjolla, mutta rohkeneeko Ugo ottaa ne vastaan?

Maistaja on rehevä ja värikäs kertomus miehestä, joka saa elämänsä tilaisuuden - mutta osaako hän käyttää sen hyväkseen?
(takakansiteksti)
Tekijä nimiösivulla ja kannessa Ugo DiFonte, joka on fiktiivinen henkilö. Todellinen kirjoittaja Peter Elbling esiintyy esipuheessa ja irtopäällyksessä.
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
329
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
358
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä