Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Keittiöhurmio

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Fioret ovat asuneet Sisiliassa ikiajoista asti. He ovat aina kohdanneet ilot ja surut äänekkäästi, intohimo ruokaan ja rakkauteen on annettu heille syntymälahjana.

Romaani on kahden kypsän aikuisen, suruaan Palermoon paenneen Rosa Fioren ja salaperäisen ulkomaalaisen rehevä ja villi rakkaustarina.
(takakansiteksti)
Jo lapsena Rosa Fioren lempipaikka oli kotitilan keittiö, La cucina. Se on ollut suvun tapahtumien keskipisteenä satojen vuosien ajan. Suurelle tammipöydälle on katettu runsaita aterioita. Pöydälle on asetettu jokainen suvun vainaja pyhäpuku yllään. Rosa on syntynytkin samalla pöydällä.
Rakastettunsa menettämisen jälkeen nuori Rosa vetäytyy keittiöön ja purkaa tuskaansa laittamalla loputtomasti ruokaa, kunnes hän lähtee eräänä päivänä Palermoon. Rosa työskentelee kirjastonhoitajana ja on tukeva ja isorintainen signorina, jonka ainoasta lemmentyöstä on kulunut jo kaksikymmentäviisi vuotta, ennen kuin hän rakastuu uudelleen. Kuuma kesä on tulvillaan ruoan ja rakkauden nautintoja. Kun syksy lähestyy ja viilentää yöt, mies on poissa.
Rosa palaa lapsuuden kotiinsa. Vaikka moni asia on muuttunut, keittiö on ennallaan. Elämä tarjoaa hänelle vielä uusia suruja, mutta myös suuria iloja ja yllätyksiä.
(etulieve)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
251
Kustantaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
277
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä