Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

10 1/2 lukua maailmanhistoriaa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Nooan Arkin salamatkustaja kertoo meille oman versionsa Purjehduksesta. Kertomus on yllättävä ja mullistava, aivan toisenlainen kuin virallinen selonteko, mutta tuon kertomuksen kuultuamme ymmärrämme paljon ihmiskuntamme myöhempää kehitystä. Egeanmerellä risteilevän laivan luennoitsijan työ keskeytyy, kun salaperäinen ryhmä antaa hänelle epämiellyttävän pulman ratkaistavaksi. Ja Ranskassa keskiaikainen kirkolliskokous saa kuulla oudosta tapauksesta…
Näin alkaa Julian Barnesin häpeämätön kuvitteellinen maailmanhistoria. Ensin se tuntuu koostuvan jännittäväistä, toisiinsa liittymättömistä tarinoista, jotka Barnes kertoo perinteisellä tavalla. Mutta vähitellen tarinat ottavat tulta toisistaan, luvut limittyvät, mielikuvat välähtelevät, teemat syvenevät.
Julian Barnes on luonut kertovien äänien kirjan, joka hahmottuu vähä vähältä näkyviimme. Tämä ei ole mikään tavanomainen historiallinen katsaus, vaan jotain erityisempää – se haastaa lukijan mielikuvituksen ilotteluun. Loistavan kirjailijan työ on kunnianhimoinen, luettava, sukkela ja leikkisän vakava.
(takakansiteksti)
Asiasana tai oma avainsana
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
429
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
306
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika