Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

10 1/2 lukua maailmanhistoriaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Nooan Arkin salamatkustaja kertoo meille oman versionsa Purjehduksesta. Kertomus on yllättävä ja mullistava, aivan toisenlainen kuin virallinen selonteko, mutta tuon kertomuksen kuultuamme ymmärrämme paljon ihmiskuntamme myöhempää kehitystä. Egeanmerellä risteilevän laivan luennoitsijan työ keskeytyy, kun salaperäinen ryhmä antaa hänelle epämiellyttävän pulman ratkaistavaksi. Ja Ranskassa keskiaikainen kirkolliskokous saa kuulla oudosta tapauksesta…
Näin alkaa Julian Barnesin häpeämätön kuvitteellinen maailmanhistoria. Ensin se tuntuu koostuvan jännittäväistä, toisiinsa liittymättömistä tarinoista, jotka Barnes kertoo perinteisellä tavalla. Mutta vähitellen tarinat ottavat tulta toisistaan, luvut limittyvät, mielikuvat välähtelevät, teemat syvenevät.
Julian Barnes on luonut kertovien äänien kirjan, joka hahmottuu vähä vähältä näkyviimme. Tämä ei ole mikään tavanomainen historiallinen katsaus, vaan jotain erityisempää – se haastaa lukijan mielikuvituksen ilotteluun. Loistavan kirjailijan työ on kunnianhimoinen, luettava, sukkela ja leikkisän vakava.
(takakansiteksti)

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

429

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

306

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika