Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sinun vihasi päivä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Sinun vihasi päivä on mehevän todentuntuinen historiallinen romaani. Barbara Winckelmann on mukaansatempaavan taitava uusi kertojatuttavuus.

Tämän romaanin varsinainen päähenkilö on eräs vähäinen kaupunki Suomenlahden rannikolla. Eletään 1740-lukua, ja tuo mainittu puolentoistatuhannen asukkaan unelias paikkakunta sijaitsee etäällä Suomen pääkaupungista, idässä, vaarallisen lähellä Venäjää ja sen uhkaavia sotavoimia. Paikan nimi on Helsingfors, eli kuten suomenkieliset sanovat: Helsinki.
Kaupunki on tosiaan pieni, mutta ei vailla outoa viehätystä. Sen sielun, niin sanoaksemme, tavoittaa rakas lukija seurailemalla useiden henkilöiden värikkäitä ja liikuttavia kohtaloita. Aateliset Jägerhornit, kauppias Gerikenn sekä palvelusväkeen kuuluvat Ontrei ja Britta näyttävät kukin säätynsä ja syntyperänsä mukaisesti eri puolia kaupungin elämästä.
Parhaillaan käytävä sota sujuu Ruotsin valtakunnan kannalta perin huonosti. Ennen pitkää ovat Helsingin kohtalonhetket käsillä. Ei ole mikään ihme, että kaupungin porvariston piirissä alkaa itää ajatuksia, jotka viittaavat kauaksi tulevaisuuteen.

Tämä verevä ja värikäs romaani esittää meille uuden puolen elävästä suomenruotsalaisesta kirjallisuudesta. Barbara Winckelmannin teos tutustuttaa lukijansa mielikuvitusta kiehtovalla tavalla aikaan, jolloin kansakunta oli vasta muotoutumassa. Rikkaat yksityiskohdat, tutkittu tausta ja taidokas kerronta luovat yli kahdensadan vuoden takaisesta Suomesta upean kuvan.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä