Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valkoiset miehet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Mahtava historiallinen jännitysromaani eteläisestä Afrikasta, timanttien ja kullan maasta, josta valkoisten miesten lujittaessa otettaan tuli Rhodesia.
Luotettavaa historiaa 1800-luvun lopulta lähes tähän päivään: seikkailuja, sotia, verilöylyjä, vihaa, rakkautta, mustan ja valkoisen Afrikan sovittamattomia ristiriitoja.
Wilbur Smith on loistava kertoja. Hän tuntee maan ja se ihmiset. Niin valkoiset valloittajat kuin afrikkalainen alkuperäisväestö on kuvattu myötätunnolla ja lämmöllä, heidän kohtalonsa jäävät unohtumattomina lukijan mieleen.

Valkoiset miehet sijoittuu samaan värikkääseen maailmaan kuin edeltäjänsä Kivihaukka. Keskeinen hahmo on nyt Zouga Ballantynen poika Ralph. Muitakin Kivihaukasta tuttuja henkilöitä on mukana, kun valkoiset miehet lujittavat otettaan valtavasta alueesta, josta tulee Brittiläisen imperiumin uusi siirtomaa Rhodesia.
Romaanin alussa eletään vuotta 1895, ja lopussa on ehditty 1970-luvun lopulle, jolloin ympyrä sulkeutuu: Afrikka ottaa omansa takaisin.
Ralph Ballantyne työskentelee British South Africa Companyn palveluksessa, mutta haluaa koettaa onneaan omin avuin. Esteeksi nousee komppanian johdossa oleva Cecil Rhodes, legendaarinen siirtomaapoliitikko ja brittiläisen imperialismin henkilöitymä. Rhodesin ja Ballantynen vastakkaiset persoonat kuvaavat koko siirtomaavallan mekanismia. Ja vastassa on alkuperäiskansa, joka epätoivoisesti taistelee valkoisia vastaan turvautumalla afrikkalaisen kulttuuriperintönsä rippeisiin.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

597

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

601

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä