Ihmeellinen viesti toiselta tähdeltä ja muita tarinoita

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hermann Hesse tunnetaan meillä ennen muuta romaanikirjailijana, mutta hän oli myös runoilija ja novellisti sekä kirjoitti satuja – ensimmäinen satukokoelma ilmestyi 1919, samana vuonna kuin romaani ´Demian´.
´Ihmeellinen viesti toiselta tähdeltä´ on ensimmäinen suomenkielinen satuvalikoima. Se sisältää vuoden 1919 kokoelman sekä kaksi myöhempää, vuosina 1946 ja 1954 syntynyttä satua.
Hessen sadut ovat satuja aikuisille. Ne ovat elämänkatsomuksellisia, tunnustuksellisia. Ne eivät pääty juurikaan onnellisesti niin kuin sadut yleensä, eikä niissä ole saduille ominaista hyvän ja pahan, mustan ja valkean vastakkainasettelua. Satuja ne ovat lähinnä yliluonnollisen tapahtuma-aineksen ja kerronnan tyylin ansiosta.
Hessen satujen teemat ovat paljolti samat kuin hänen romaaniensa: rakastamisen ja rakastettuna olemisen vastakohtaisuus, taitelijan tehtävä ja kohtalo, ihmisen toiveiden monesti koominen kirjavuus, unimaailman surrealistinen symbolisuus sekä ihmisen ja luonnon syvimpien salaisuuksien välinen suhde, joka lapsella on hyvin läheinen mutta joka aikuisella, ´kulttuuri-ihmisellä´, on käynyt niin etäiseksi.
(takakansiteksti)

Tähän laitokseen on myöhemmin liitetty sadut Flötentraum (Huilu-uni), joka ilm. 1946 ja Piktors Verwandlungen (Piktorin muodonmuutokset), joka ilm. 1954

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

150

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myöhemmin myös Gummeruksen kustantamana.