Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lääkärin matkassa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maalaislääkärin työ merkitsee itsekieltäymyksiä ja uhrauksia. Kaukana suurten kaupunkien iloista ja mukavuuksista hän tekee työstään ihmisten keskuudessa yksinään ja ilman suurkaupungin lääkärin nykyaikaisia teknisiä välineitä. Hänellä on kuitenkin yksi etu puolellaan: hän tuntee paremmin potilaansa.
Tri Färber, joka hoitaa virkaansa Elben alajuoksun pikkukylissä, on yksi näistä maalaislääkäreistä. Väsymättömästi hän huolehtii potilaistaan; hän ei auta heitä yksinomaan fyysisissä sairauksissa, vaan myös sielullisissa ongelmissa ja vaikeuksissa.
Eräänä päivänä tri Färber kutsutaan kylän majataloon, jossa Hampurista saapunut vieras makaa humalassa. Tri Färber tajuaa miehen ongelman: tämä koettaa paeta elämän tarkoituksettomuutta. Hän ottaa miehen mukaansa sairaskäynneilleen eri taloihin. Huomaamattaan vieras tutustuu erilaisiin ihmiskohtaloihin, seudun asukkaiden usein perin puutteellisiin oloihin ja moniin traagisiin elämäntarinoihin. Kylän henkinen keskipiste on ”Meidän Tohtorimme”, ja näiden ihmisten uskottu, neuvonantaja, opettaja ja rippi-isä. Tri Färber tekee syvän vaikutuksen vieraaseen, joka palaa uutta elämänuskoa saaneena Hampuriin auttaakseen hänkin lähimmäistään – nuorta naista, jolla on enää vain vähän elinaikaa – elämään tämän lyhyen ajan sisäisesti rikkaammin ja tasapainoisemmin.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

226

Kustantaja

Kääntäjä