Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Piikki

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Njördur P. Njardvik ja Freyr Njardasrson – isä ja poika – ovat yhdessä kirjoittaneet tämän toden, kovan ja koskettava kirjan. Se on kertomus Freyrin vajoamisesta heroiinin käyttäjäksi, kuvaus narkomaanin todellisuudesta ja huumemaailman elämästä.

Kertomus alkaa Reykjavikista, Tjörninlammen rannalta, jossa 16-vuotias Freddy viettää aurinkoista juhannusiltaa vuonna 1978. Kun tuttavat ojentavat hänelle hasispiipun, hän ottaa sen vastaan enempiä ajattelematta. Mutta Freddy ei jätä pelkkään kokeiluun. Leikki muuttuu karuksi todellisuudeksi, kun hän muuttaa Kööpenhaminaan.

Hän vaihtaa kovempiin aineisiin, kokaiiniin ja amfetamiiniin, ja alkaa sniffata heroiinia. Mutta vain sniffata, pistämistä hän ei aloita milloinkaan…

Hänestä tulee Musta Freddy, suosittu huumekauppias, joka tuntee itsensä suorastaan hyväntekijäksi pitäessään läheisen hotellin ilotytöt heroiinissa. Liikemies, joka myy hyvää, vahvaa ainetta eikä ryöstele vanhoja naisia rahoissa ja aineessa pysyäkseen. Kunnes tulee päivä, jolloin hän haluaa kovemman potkun, autuaamman olotilan, suoremman pakotien. Ja hän pistää ensimmäisen piikkinsä.
---
Piikki on tunteilematon ja moralisoimaton, karu tapahtumien kuvaus, joka avaa lukijalle narkomaanien paljaan todellisuuden, sen tuskallisen noidankehän, josta niin kovin harva selviää hengissä…
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli