Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paheiden sirkus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Fulton on amerikkalaisen pikkukaupungin perikuva. Kirkossa käydään ahkerasti, perhe-elämä kukoistaa, perinteisen arvot ovat kunniassaan. Tässä onnelassa vuoden kohokohta on maatalousnäyttely, monen päivän suurjuhla, jonka ohessa on tivoli ja muuta viihdeohjelmaa. Tämän vuoden vetonaula on kiertelevä tanssiryhmä, joka itse asiassa esittää stripteasea, niin rohkeaa kuin kunkin paikkakunnan lainvalvojat sallivat.
Fultonin šeriffi on vanhanaikainen tiukan linjan mies. Mutta vaikka kaiken kokeneet ”tanssitytöt” tietävät varoa vilauttamasta liikaa paljasta pintaa, heidän tulonsa vaikuttaa kaupungissa kuin hiiva olutsammiossa: ensin alkaa kuplia, sitten kuohua.
Tapahtumien vyöryn panee tahtomattaan alulle tanssiryhmän johtaja Talker, salaperäinen mies, joka ei halua paljastaa oikeaa nimeään eikä menneisyyttään. Hänen intohimoinen yllätysromanssinsa kunniallisen fultonilaisen rouvan kanssa sekoittaa elämän sotkuiseksi vyyhdeksi.
Ongelmitta eivät selviydy stripparitytötkään, sillä seudun miesväki riehaantuu hillittömään menoon. Kaupungin säädyllinen julkisivu rakoilee päivä päivältä pahemmin. Jännitys huipentuu strippariryhmän viimeisenä iltana. Siitä tuleekin melkoinen esitys, kun jokainen paljastaa oikeat karvansa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

450

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

480

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä