Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tehtävä Salzburgissa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Salzkammergutin järvialue ulottuu Salzburgista itään Steinmarkin vuorille. Toisen maailmansodan loppuvaiheessa natsit upottivat yhteen näistä järvistä, Finsterseehen, sinetöidyn lippaan. Tapahtumasta on nyt kulunut yli kaksi vuosikymmentä. Vain kourallinen ihmisiä enää tietää lippaan olemassaolosta, ja ani harva on selvillä sen kätköpaikasta ja sisällöstä.
On hyisen kylmä lokakuun aamun. Richard Bryant, brittiläisen turvallisuuspalvelun entinen upseeri, on juuri selviytynyt uhkarohkean yrityksensä vaarallisimmasta vaiheesta. Finsterseetä peittävän sankan sumu suojassa hän on sukeltanut vedenalaisen kielekkeen luo ja kaivanut liejun ja kivilohkareiden alta korvaamattomia tietoja sisältävän lippaan. Natsiluutnantti, joka oli aikoinaan yrittänyt kaupata hänelle Finsterseen salaisuutta päästäkseen lähtemään Wienistä, oli sittenkin puhunut täyttä totta. Ja tällä hetkellä Bryant on ainoa, joka tietää lippaan uuden piilopaikan. Mutta kun hän on nousemassa rinnettä palatakseen autolleen, hänen tiensä sulkee kaksi sarkaviittaista miestä.
Finsterseen tapahtumat ovat pelinavauksena kuumeiselle agenttitoiminnalle, joka ulottuu Zürichistä New Yorkiin. Suurisuuntaiseen operaatioon osallistuu niin yksityisiä yrittäjiä kuin kokonaisia järjestöjäkin, ja ennen pitkää kaikki tiet johtavat Salzburgiin. Helen Macinnes, jo entuudestaan tuttu jännitys- ja vakoiluromaanien ystäville, on jälleen luonut vankasti asiapohjaisen, tapahtumatäyteisen romaanin, joka monien yllättävien käänteiden jälkeen tihentyy dramaattiseksi taisteluksi tulenaran lippaan omistuksesta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

429

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

321

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä