Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lukupiiri

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Rakkaus kirjoihin ja halu jakaa lukukokemuksia toisten kanssa yhdistää viittä naista, jotka perustavat lukupiirin. Kerran kuussa Harriet, Nicole, Susan, Polly ja Clare kokoontuvat keskustelemaan yhteisesti valitusta kirjasta viinilasillisen ääressä. Ja kun kuukauden kirja on arvioitu, siirrytään luontevasti naisten omiin elämäntarinoihin, jotka ovat vähintään yhtä kiinnostavia. Harriet ja Nicole ovat nuoria äitejä, Polly ja Susan jo keski-ikäisiä. Viides naisista, Clare, on kätilö jonka hartain toive ei näytä toteutuvan, sillä hän ei ole saanut omaa lasta. Ystävyyden ja luottamuksen lujittuessa naiset pohtivat toistensa ongelmia: huolta aiheuttavat niin poikaystävät, aviomiehet, lapset kuin iäkkäät vanhemmatkin.

Lämminhenkistä kertomusta lukupiirin naisista seurataan vuoden ajan. Ja kun tarina päättyy, lukija on saanut kaksitoista erinomaista lukuvinkkiä - naisten yhteisesti valitsemat kuukauden kirjat.

Lukupiiri on englantilaisen Elizabeth Noblen palkittu esikoisromaani, joka nousi heti bestsellerlistoille. Noble työskenteli vuosia kustannusalalla ennen kuin ryhtyi kirjailijaksi.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

503

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

474

Kustantaja