Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Midzi, tulitukka

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romanttinen jännittävä tarina tytöstä, jonka arvaamaton kohtalo vie Australian alkuasukasheimon parista kouluun Sveitsiin, englantilaisiin aateliskartanoihin ja Afrikan Luurankorannkiolle.

Australissa, villin alkuasukasheimon parissa elää outo vaaleaihoinen tyttö, Midzi. Erämaan kova elämä on kouluttanut hänet selviämään, mutta erilaisuus heimoon ahdistaa. Vartuttuaan Midzi päättää lähteä etsimään kaltaisiaan - tietämättä syntyperäänsä.
Vaeltaessaan paahtavassa kuumuudessa kohti tuntematonta Midzi pelastaa autiomaasta englantilaisen miehen Luke Bowmanin, joka vie tytön kotiinsa. Luken ja tämän vaimon Rosemaryn hoivissa Midzi oppii valkoisen maailman kielen ja tavat, hänestä kasvaa viehättävä nainen. Kun elämä vihdoin näyttää olevan kohdallaan, kuolee Rosemary. Midzi joutuu nyt uudestaan etsimään paikkaansa valkoihoisten maailmassa. Yhä mutkikkaammaksi käyvät tytön kohtalon polut, kun menneisyyden salat vähitellen avautuvat.
Midzille selviää, että hän on vuosia sitten kidnapattu englantilaisen aatelisperheen tytär. Vanhemmat ovat kuolleet, ja suunnattomasta perinnöstä käydään ahnasta taistelua. Kadonneen perillisen ilmestyminen mutkistaa juonitteluja, mutta rahanhimo on suuri ja väärään aikaan löytynyt perijätär, hämmentynyt Midzi, huomaa henkensä olevan uhattuna. Ystävät eivät ole ystäviä, viholliset osoittautuvat yllättäen pelastajiksi ja ainoa läheinen ihminen on kadonnut - kehen voisi enää luottaa?
(takakansi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

330

Kustantaja

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

415

Kustantaja

Kääntäjä