Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yövartio

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Brittikirjailija Sarah Watersin teoksia kiitetään runsaista yksityiskohdista ja oivaltavasta aikakauden kuvaamisesta. Yövartiossa hän puhaltaa hengen nuorten ihmisten sotakohtaloihin intiimillä ja koskettavalla tarkkuudella. Toisen maailmansodan aikaiseen Lontooseen sijoittuva tarina seuraa neljän lontoolaisnuoren elämää pimennysverhojen takana, tummilla kaduilla, sotaponnistelujen keskellä, rakkaushuolien ja salaisten suhteiden repiminä. Kaunis ja varakas Kay toimii sodassa ambulanssikuskina mutta on levoton ja yksinäinen. Helen on suloinen mutta omistushaluinen suhteessa tyttöystäväänsä Juliaan. Vivissä on glamouria vaikka muille jakaa, mutta kipuilee suhteessaan naimisissa olevaan sotilaspoikaystäväänsä. Duncan kamppailee pitääkseen sodanaikaiset demoninsa sisällään. Kaikkien neljän elämänpolut risteytyvät jossain kohdin ja lukija saa vähitellen selville muutaman tarkkaan varjellun salaisuuden. (BTJ)
Waters on sijoittanut aiemmat romaaninsa viktoriaaniseen Englantiin, mutta uusi teos sijoittuu 2. maailmansodan loppupuolelle, hänelle tuttuun Lontooseen. Kertomuksessa on useita nuoria päähenkilöitä: Kay, sodanaikainen ambulanssikuski, joka nyt vaeltelee levottomana Lontoon kaduilla miehen vaatteissa etsien nuorta naisseuraa, Helen, joka on omistushaluinen tyttöystävänsä Julian suhteen ja mustasukkainen jopa tämän menneisyydestä, Viv, glamourtyttö, jolla on onneton suhde naimisissa olevaan mieheen sekä nuori mies Duncan, jonka näennäinen viattomuus peittää alleen häntä vaivaavat demonit. Sota muokkaa ihmisiä ja saa aikaan erikoisia kohtaamisia...

Watersin huikea taito saada kokonainen aikakausi eloon todentuu taas kerran. Ilmapommitukset, pimennetyt kadut ja laittomat suhteet odottavat lukijaa. Rakkaus ja onnen sirpaleet leviävät samalla kun ilmapommitukset kylvävät tuhoa. Myös tarinan rakenne on taitava: kirja alkaa vuodesta 1947 ja kulkee taaksepäin kohti vuosikymmenen alkua päättyäkseen vuoteen 1941.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

509

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

443

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä