Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Naisten Decamerone

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja muodostuu samoin kuin alkuperäinen Decamerone. Kymmenen päivän aikana kerrotaan kunakin kymmenen tarinaa, jolloin kaikkiaan tarinoita on sata. Jokaisella päivällä on oma teema ja puheenjohtaja. Päivien teemat ovat seuraat: Ensimmäinen päivä: Ensirakkaudesta; Toinen päivä: Vietellyt ja hylätyt; Kolmas päivä: Rakastelu huvittavissa tilanteissa; Neljäs päivä: Halpamaiset naiset, joita myös haaskoiksi, nartuiksi ja lumpuiksi kutsutaan; Viides päivä: Uskottomuus ja mustasukkaisuus; Kuudes päivä: Raiskaajat ja heidän uhrinsa; Seitsemäs päivä: Raha ja kaikki mikä siihen liittyy; Kahdeksas päivä: Kosto; Yhdeksäs päivä: Miesten ja naisten jalomielisiä tekoja; Kymmenes päivä: Onni.
Kymmenen nuorta naista – kymmenen elämänkohtaloa. Emma, Zina, Albina, Nataša, Valentina, Galina, Larissa, Olga, Nella, Irina, he ovet aikamme naisia Neuvotoliitossa.

He edustavat eri elämäntapoja ja ammatteja: musiikinopettaja, insinööri, lentoemäntä, sihteeri, korkea puoluevirkailija, vangitun poliitikon vaimo, ilotyttö, biologi – heillä on kaikilla hyvinkin erilainen elämän, mutta he ovat kaikki äitejä.

Ny the kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa Leningradissa naistenklinikan synnytysosastolla. Sairaalassa puhkeaa epidemia ja he joutuvat eristyksiin muusta maailmasta. Silloin he päättävät aikansa kuluksi kertoa toisilleen omasta elämästään. Aiheena on pääasiassa miehet ja rakkaus.

Kymmenen päivän kuluessa he oppivat tuntemaan toistensa ilot ja surut, toiveet ja intohimot, erot ja avioliitot, rakastumiset ja salatut suhteet. Ja lukija tutustuu heidän kauttaan venäläiseen mieheen isänä, aviomiehenä ja rakastajana.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

416

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä