Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pelikaanimuistio

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kaksi USA:n korkeimman oikeuden tuomaria murhataan samana yönä. Molemmat murhat on tehty ammattimaisen siististi. Murhaaja on häipynyt jälkiä jättämättä. FBI on ymmällään, eikä sillä ole ainuttakaan johtolankaa mihin tarttua. Kaunis oikeustieteen opiskelija Darby Shaw sohaisee onnettomuudekseen ampiaispesää tekemällä murhia koskevan muistion, joka joutuu kataliin käsiin. Nyt hänetkin halutaan hengiltä rahaa - vaivaa ja uhreja säästämättä. (BTJ)
Otteessaan pitävä ja vauhdikas trilleri, joka saa pohtimaan raha- ja valtapelien häikäilemättömyyttä suhteessa yksilön oikeuksiin, luonnon monimuotoisuuteen ja yksityisyyden suojaan. Tyypillistä Grishamia, joka ei petä lukijaansa.

Legendaarisen maineen saavuttanut kunnioitettu ja vihattu liberaalinen tuomari 91-vuotias Abraham Rosenberg ammutaan hänen nukkuessaan kotonaan Georgetownissa. Kaksi tuntia myöhemmin korkeimman oikeuden nuorin jäsen kuristetaan homopornoteatterin lähes tyhjällä parvella.
Tulanen yliopistossa New Orleansissa Darby Shaw, kaunis, älykäs ja kunnianhimoinen oikeustieteenopiskelija, linnoittautuu oikeustieteelliseen kirjastoon. Neljä vuorokautta uurastettuaan hän ojentaa murhia koskevan arvionsa, pienen muistion, rakastajalleen Tulanen professori Thomas Callahanille. Hänen kauttaan muistio kulkeutuu FBI:hin ja Washingtoniin vallankäytön ylimmille tasoille, missä sitä aletaan kutsua pelikaanimuistioksi.
Darbyn onnettomuudeksi muistio joutuu myös surmien katalien taustavoimien käsiin, ja tapahtumat alkavat vyöryä ikään kuin Darby olisi sohaissut ampiaispesää. Nyt hänetkin halutaan hengiltä rahaa, vaivaa ja uhreja säästämättä.
(takakansiteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

390

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

382

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

425

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä