Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vain kun naurattaa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Joukko alkuasukkaita hyökkää englantilaisten tutkimusmatkailijoiden kimppuun. Yhteen heistä iskeytyy keihäs toisensa jälkeen, kunnes hänessä törröttää niin monta keihästä että hän näyttää neulatyynyltä. Toinen katsoo häntä ja sanoo: ”Voi hyvä tavaton, sinuunhan on osunut hirveästi. Koskeeko sinuun?” Keihäiden lävistämä kaveri vastaa: ”Eihän toki, vain kun naurattaa”.

Len Deighton naurattaa ja šokeeraa yhtä aikaa. Komediatrillerin sankareina on kolme tavattoman taitavaa huijaria, mies, nuori mies – molemmat vaarallisessa iässä – ja aivan viehättävä nainen siltä väliltä. Tämä riehakas trio punoo fantastisen ovelia suunnitelmia, yleensä toteuttaa ne ja käärii miljoonia milloin New Yorkissa, Lontoossa tai Beirutissa. Pinnallisen petkutuksen lomassa kolmikkovoi sitten ajella vaikka kahdella punaisella Rolls Roycellaan rikkaudesta riemuissaan ja menestyksestä lääpällään kuin kolme isää ja äitiä, joille on juuri syntynyt terve ja potkiva setelikasa.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
227
Kustantaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
275
Kieli
Kääntäjä