Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Fiammetta

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Italian varhaisrenessanssin huomattavimpiin kirjailijoihin kuulunut Giovanni Boccaccio kuvaa Fiammettan tarinassa omaa rakkaussuhdettaan ylhäiseen hovinaiseen. Eloisa, psykologisesti tarkkasilmäinen kertomus nuoresta neidosta, joka murehtii rakastettunsa ailahtelevuutta, on nykyaikaisen romaanin ensimmäisiä edeltäjiä. Sen henkilökuvissa on samaa realismia kuin maailmankirjallisuuden mestariteoksiin kuuluvassa Decameronessa, jonka Boccaccio julkaisi kymmenen vuotta myöhemmin.
(takakansiteksti Karisto 1989)
”Fiammettaa” on sanottu erääksi maailman kauneimmaksi romaaniksi. Boccaccion syvälletunkeva realismi, hänen intohimoinen todellisuuskuvauksensa puhkeavat tässä esiin. Samalla ”Fiammettassa” on ilmavuutta ja herkkyyttä. Sen aavisteleva sielunerittely tuo mieleen Botticellin ”Kevät”-freskon.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Donna Fiammetta kertoo, millaisin entein hänen vastaiset onnettomuutensa hänelle ilmoitettiin, milloin, missä, miten ja keneen hän rakastui ja mitä iloja hän koki.

Maailmaantuloni sattui siihen vuodenaikaan, jolloin maa on nuoressa vihannuudessaan kauneimmillaan. Synnyin jalosukuisten vanhempieni lapsena ja minua odotti kodissani rikkaus ja ylellisyys. Mutta voi kuinka minä kiroan ja inhoan tuota syntymäni päivää, päivistä onnettominta! Paljon parempi olisi ollut, jos en olisi syntynytkään tai jos olisin syntyessäni kuollut ja minut olisi kannettu hautaan, jolloin ikäni ei olisi tullut pitemmäksi kuin Kadmoksen kylvämien hampaiden ja Lakhesis olisi katkaissut kehruulankansa heti alkuunsa. Tuohon lyhyeen ikään olisivat mahtuneet kaikki tuskat, jotka ovat aiheuttaneet tämän surullisen kertomukseni. Mutta miksi tätä valitella? Olenhan nyt kuitenkin kaiketinkin täällä maailmassa, koska Jumala on sen hyväksi nähnyt.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
211
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Muu tekijä