Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Helmikuun suunnitelma

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hänen poikansa – ilmavoimien luutnantti – oli kuollut hämäräperäisellä tavalla. Virallisesti syyksi ilmoitettiin onnettomuus, mutta tarkempien tietojen antamista vältettiin tarkoituksellisesti – minkä vuoksi, siitä Phillip Corman halusi päästä selvyyteen ja siinä oli tarpeeksi syytä matkustaa suoraan Tokioon – hänen oli saatava selville totuus.
Mutta oli myös viimeinen sanoma pojalta – epäselvä kirjelappunen: ”…sinun on tehtävä jotain, aivan ehdottomasti. He aikovat tappaa meidät kaikki. Helmikuun 5. Et voi enää vain istua paikallasi. He aikovat…” Ei ollut epäilystäkään sanoman todenperäisyydestä – japanilainen tyttö, joka oli ollut rakastunut hänen poikaansa, saattoi todistaa sen. Tyttö osoitti sen amerikkalaisten rakentaman ja sisustaman elektroniikkatehtaan, josta hänen rakastettunsa oli viety pois – kuolemaan.
Kuollut tahallisesti – ei onnettomuudessa – sen verran oli selvää. Mutta miten täydellisesti rikos oli suunniteltu, kuinka paljon oli käytetty mielikuvitusta, kuinka paljon jääkylmää logiikkaa, sitä ei Corman saanut tietää vaarantamatta omaa henkeään – vankina amerikkalaisen ohjustukikohdan läheisyydessä, Chuzenji-järveä ympäröivällä runsaslukuisella seudulla. Kaikki oli tyrmistyttävää – niin pelottavan selvää. Eikö kukaan ihminen voisi tehdä mitään? Oli jo helmikuu…
Helmikuun suunnitelma ilmestyi Yhdysvalloissa 1967 ja aiheutti kiihkeän väittelyn lehdistössä turvallisuusjärjestelyjen riittämättömyydestä tänä mannertenvälisten ohjusten aikakautena.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

241

Kustantaja

Kääntäjä