Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiljaisen poukaman himolisko

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Godzilla kohtaa hiljaiset sillat! Tai... kiimainen Godzilla kohtaa sekopäiset sillat. Turistit ovat lähteneet ja Pine Coven pieni rantakaupunki on vaipunut varhaissyksyiseen hiljaisuuteen - jota kestää pari minuuttia. Ensin kaupungin ainoa psykiatri päättää vaihtaa potilaidensa mielialalääkkeet placeboihin ja pian tämän jälkeen Pine Coven omalaatuinen nimismies Theophilus Cowe joutuu selvittelemänä omituista itsemurhasarjaa. Sitten paikalliseen räkälään ilmestyy vanha blueskitaristi, jonka ilmoille loihtimilla sävelmillä on mystisiä vaikutuksia kuuloetäisyydellä oleviin.Ja lopulta merestä nousee hirviö, jolla on vain yksi asia mielessään. Tiesitkö muuten, että jos suuri merihirviö yrittää köyriä huoltoaseman bensatankkia, seuraa räjähdys?
Christopher Moore on kirjoittanut lukuisia humoristisia teoksia, joista suurimmasta osasta joku haluaisi tehdä elokuvan. Moorea on verrattu niin Douglas Adamsiin kuin Kurt Vonnegutiin. Carl Hiaasenin mielestä Moore on "erittäin sairas mis, käsitteen parhaassa mahdollisessa mielessä."

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Saadakseen hirviönaapurinsa mielestään Molly oli pannut verkkarit ylleen ja alkanut siivota vaunuaan. Hän olil jo ehtinyt täyttää kolme mustaa jätesäkkiä roskaruoan tähteillä ja oli juuri aikeissa ryhtyä imuroimaan hyönteisten raatoja matoltaa, kun hän teki sen virheen, että alkoi pyyhkiä televisiotaan Windexillä. Videolla pyöri Kaukomaan kylmä teräs: Kendran kosto, ja kun Windexin pisarat täplittivät ruudun, ne saivat kuvan näyttämään impressionistiselta maalaukselta - Seuratin Sunnuntai-ilta Suuren Soturineidon saarella, kenties.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

264

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä