Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyvästi, kesiemme aurinko...

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hyvästi kesiemme aurinko... on runollinen, herkkä ja monikerroksinen. Se johdattaa lukijan pois teollisista ja kimmeltävistä suurkaupungeista Semprúnin lapsuuteen ja nuoruuteen: karamellin tuoksuun, puutarhan tshehovlaiseen tunnelmaan, aikaan jolloin lammaslaumat saattoivat vielä liikkua Madridin kaduilla. Ehdoton päähenkilö teoksessa on Muisti, alue jolla liikutaan ajanjaksoja värittävissä paradokseissa, paljastuksissa ja hurmiossa.
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Ehkäpä meitä espanjalaisia ei yhdistänyt ainoastaan kuolema, minä ajattelin, vaan myöskin nuoruus, menneen ajan nuoruus ja sen into. Mutta epäilemättä kuolema ei ollut muuta kuin nuoruuden innon yhdet kasvot.

Näin minä sanoin itsekseni kaksikymmentä vuotta myöhemmin Madridissa totisen ja partaisen Ernest Hemingwayn vierellä.

Mutta Henrik IV:n valtavien mittasuhteiden salissa, jossa säilytettiin sisäoppilaitoksen oppilaiden vaatteet, olin 15-vuotias. Espanjan sisällissota oli hävitty. Aatonaattona, 23. helmikuuta vuonna 1939, olin saapunut Pariisiin vanhemman veljeni Gonzalon kanssa. Tulimme Haagista Jean-Marie Soutoun saattelemina kirjoittautuaksemme Henrik IV:n sisäoppilaitoksen oppilaiksi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
239
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika