Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolema pelastajille

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Se oli uppoamaisillaan. Ja kun tähän oli päädytty, se uppoaisikin hyvin äkkiä.
Tiesimme senkin, miten se tapahtuisi. Se kaatuisi. Tajusimme sen sillä hetkellä, kun viimeinen ylirasitettu laipio alkoi kirskua. Juuri ennen kun kirskunta muuttui vyöryvän lastin ja taipuvan metallin vaime-aksi jyrinäksi meren syöksyessä alempaan kolmosruumaan, laiva – tai se, mitä siitä oli yhteentörmäyksen jälkeen jäljellä – vapisi kiukkuisesti, nosti tavallaan päätään viimeiseksi lyhyeksi hetkeksi ikään kuin yhä yrittäen kuolla hiukkasen ylpeyttä jäljellä.
Ja sitten se kallistui väsyneellä, melkein anteeksipyytävällä, alistuneella eleellä. Tactician on vanha ja ränsistynyt meripelastusalus, joka taas on tehnyt turhan reissun. Vain ihme voi enää pelastaa sen ja sen omistaja konkurssilta. Ihme tuntuu olevan lähellä kun se eräänä yönä saa radiopuhelinsanoman, jonka mukaan lähistöllä on suuri alus ajanut karille. Sanoma on hyvin heikko ja outoa on, että se tulee vain radiopuhelimella, ei laivaradiosta. Kun Tactician pääsee onnettomuuspaikalle, ei siellä näy jälkeäkään karilleajosta, ei aluksi edes ainuttakaan alusta. Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa. Tactician ja sen miehet ovat keskellä painajaista, joka ei ole unta.
(takakansiteksti)
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
211
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
205