Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viisi mustaa kanaa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kun maailmansota puhkeaa Malakan niemimaalla, joukko englantilaisia jää evakuoimatta. Mukana on Jean Paget, nuori nainen, melkein tyttö, ja hän joutuu muitten naisten ja lasten joukossa vaeltamaan sijoituspaikasta toiseen japanilaisten sotavankina. Pitkän marssin surkeuteen tuo inhimillistä lämpöä australialainen Joe Harman, jota kohtaa kuitenkin kammottava rangaistus kanavarkaudesta.
Vuosia myöhemmin perittyään vähän rahaa Jean palaa takaisin itään ja saa kuulla Joen selvinneen hengissä. Australian takamailla heidän tiensä vihdoin kohtaavat ja viiden mustan kanan varkaus saa hyvityksensä.
(takakansitekstistä)

Henkilöt, toimijat

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

James Macfadden kuoli maaliskuussa 1905 neljänkymmenenseitsemän vuoden ikäisenä. Se tapahtui hänen osallistuessaan Driffieldin suunnistamisratsastukseen.
Hän jätti koko rajanpaljoutensa Douglas-pojalleen. Macfaddenit ja Dalhousiet asuivat siihen aikaan Perthissä. Jock Dalhousie, silloin vielä nuori mies, oli Douglasin koulutoveri. Hän oli muuttanut Lontooseen liittyäkseen nuorempana osakkaana Chancery Lanella sijaitsevaan Owen, Dalhousie ja Petersin asianajotoimistoon. Minä olen nyt sen vanhempi osakas, ja sekä Owen, Dalhousie että Peter ovat olleet kuolleina jo monta vuotta, vaikka en ole tullut koskaan muuttaneeksi toimiston nimeä.
Oli luonnollista, että Douglas Macfadden antaisi asiansa Jock Dalhousien hoidettaviksi, ja herra Dalhousie käsittelikin ne itse kuolemaansa saakka 1928. Hänen tehtäviään jaettaessa otin herra Macfaddenin omien asiakkaitteni joukkoon ja unohdin hänet kokonaan muiden kiireiden tähden.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

358

Kustantaja

Kääntäjä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

341

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä