Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Puhumalla paras

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Stuart on tukeva ja mielikuvitukseton pankkiiri, pettymys kahdella jalalla, herra Keskinkertaisuus joka edelleen muistelee kernaasti kouluaikojaan ja muistaa pikkutarkasti kaiken paitsi oleellisen (tätä mieltä on Oliver). Stuart on juuri mennyt naimisiin Gillianin kanssa.
Oliver, Stuartin paras ystävä, on puolestaan sietämätön keikari, häilyvä boheemi joka puhuu kuin olisi nielaissut ranskalaisen sivistyssanakirjan, dandy jonka rinnalla Oscar Wildekin näyttäisi John Majorilta (Stuartin mukaan). Oliver on juuri havainnut rakastuneensa Gillianiin.
Gillian on kaunis ja passiivisella tavalla älykäs vanhojen maalausten kunnostaja, joka on tahtomattaan joutunut kahden ystävyksen kilpailun kohteeksi. Kuten sanottua, hän on Stuartin vaimo. Mutta kuinka kauan?

Julian Barnesin pirullisen hauskassa romaanissa nämä kolme henkilöä pääsevät kukin kertomaan oman versionsa merkillisestä kolmiodraamastaan. Heidän tarinansa lomittuvat, ne kommentoivat ja kiistävät toisiaan – samalla henkilökuvat mutkistuvat alun suoraviivaisista asetelmista. Kepeänä erehdyksen komediana alkava romaani tummuu ja syvenee uskottavaksi tutkielmaksi sydämen syövereistä.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
242
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
297
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä