Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muuttumisia

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Psykoanalyysi on laajentanut vanhempien ja lasten välisten suhteiden kenttää. Myös romaanikirjallisuudessa tätä teemaa on usein käytetty, vaikkakin ongelmaa on käsitelty melkein yksinomaan lapsen näkökannalta. Mielestäni ei vanhempien tunteita lapsia kohtaan ole tähän mennessä lähemmin analysoitu. ’Muuttumisia’ on kirjoitettu juuri tätä ongelmaa ajatellen, siinä on haluttu taiteen olemuksen mukaisesti antaa yksityistapausten kuvastaa yleispätevää. Tarkoituksena ei ole esittää ainoastaan kertomusta kolmen sukupolven kohtaloista, vaan tunkeutua pintaa syvemmälle. Tällöin ei voida välttyä koskettelemasta ihmisen peruskysymyksiä, olemassaolon ratkaisemattomia ongelmia.
Yksi niistä kysymyksistä, joiden eteen lääkäri alinomaa joutuu ja joka on herättänyt myös laajempaa mielenkiintoa, on se, missä määrin ihmisen sielullinen luhistuminen johtuu ulkoisista syistä ja missä määrin siihen vaikuttaa synnynnäinen taipumus. Myös tätä kysymystä käsitellään teoksessani.
Kirjan nimen olen halunnut kuvastavan ihmiselämän tavatonta monisärmäisyyttä: oleva virtaa, mikään ei pysy, kaikki katoaa ja muuttaa muotoaan – ihmissielukin. Sukupolvet ja ihmiset syntyvät uudelleen, kaikki toistuu, mutta aina uudella tavalla – tämä totuus tulee esiin jo muinaisten kreikkalaisten sukutragedioissa.
-Oscar Parland-
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
358
Kustantaja
Kieli
Alanimeke
romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
295
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Käännös tehty yhteistyössä tri Parlandin kanssa, ja poistot ja pienet muutokset ovat tekijän omia.