Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kavala kuolema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Evelynin työnä sairaalassa on ihmishenkien pelastaminen, taistelu kuolemaa vastaan. Mutta tänä iltana kuolema on tullut vierailulle hänen kotiinsa…

Evelyn Sutcliffelle adrenaliini on huumetta ja hän nauttii täysin rinnoin kiihkeäsykkeisestä työstään Manhattanin yliopistosairaalan päivystyspolilla. Tämän lauantai-illan hän oli kuitenkin aikonut viettää läheisten ystäviensä kanssa, juhlien seurustelunsa ensimmäistä vuosipäivää, nautiskellen herkuista, joita hänen veljensä Alan ystävineen on loihtinut. Mutta tänäkin iltana Evelyn on työssä, ja ihminen, jonka hengen puolesta hän taistelee, on läheinen ystävä ja arvostettu työtoveri. Ja Evelyn aavistaa, että myrkkysienet, joita ystävä oli nauttinut, oli ehkä tarkoitettu hänelle itselleen.

Yliopistosairaalassa kiehuu ja kuohuu muutenkin: sairaanhoitajat lakkoilevat, sairaalaa uhkaa fuusio. Evelynillä riittää työpaineita, mutta siinä ohessa hän saa ystävistään, jopa rakkaimmastaan Phil Carchiollosta, selville outoja asioita, jotka panevat epäilemään kutakin vuorollaan kohtalokkaasta sienilähetyksestä. Pian Evelyn saa varmuuden pelottavasta seikasta: murhaaja, kuka sitten lieneekin, on päättänyt tehdä selvää myös hänestä.
(takakansiteksti lyhennettynä)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

388

Kääntäjä

Sarjamerkintä