Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Henkitanssi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Uusi kihelmöivän mystinen jännäri kiitetyn Peurariitin tekijältä.

Antropologi Patrick Gallagher on kiertänyt maita ja mantuja ja kerännyt mainetta maailman uskonnoista kertovilla elokuvilla. Mutta kun hänen avioliittonsa ajaa karille, alkaa urakin mennä alamäkeä.
Hänelle suodaan vielä viimeinen tilaisuus: tehdä dokumentti Lawtonissa Vermontin takamailla asuneesta isä DAngelosta, joka halutaan julistaa pyhimykseksi. Gallagher tarttuu hanakasti tilaisuuteen, koska pääsee samalla heittämään perhoa Vermontin kuuluisissa lohijoissa. Mutta kun hänen siimaansa tarttuu ilkeästi runneltu miehen ruumis, hän päätyykin tutkimaan murhaa yhdessä lawtonilaisen naisetsivän Andie Nightingalen kanssa.
Ensimmäistä murhaa seuraa kohta toinen ja kolmas. Joka kerta murhaaja jättää jälkeensä kuoleman lautturia esittävän piirustuksen ja hullunnerokkaan kirjeen; joka kerta hän on tavoitellut jotain mitä murhatuilla on hallussaan: kappaletta vanhasta intiaaninaisen päiväkirjasta.

Tutkiessaan murhia Gallagher ja Andie Nightingale vajoavat yhä syvemmälle kokonaista pikkukaupunkia saastuttavan pahuuden syövereihin. Se saapui Lawtoniin aikoinaan kiertävän sirkuksen matkassa, pesi siellä sadan vuoden ajan ja synnytti säälimättömän tappajan, joka on valmis raivaamaan kenet tahansa tieltään päästäkseen osalliseksi intiaanien salaisesta rituaalista, henkitanssista.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

405

Kääntäjä