Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Armon yö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ennennäkemättömän suosion saanut värikäs ja vastustamaton sukutarina pienestä kaivoskaupungista Kanadan itäkolkassa, kertomus neljän nuoren tytön kasvamisesta keskellä ahdistavaa rakkautta, pelottavia perhesalaisuuksia, ylittämättömiä ennakkoluuloja.

Armon yön henkilöinä on neljä sukupolvea Piperin perhettä, tapahtuma-aikana tämän vuosisadan alkupuoli ja näyttämönä kaksi historialtaan ja väestöltään värikästä Atlantin länsirannikon saarta, Nova Scotian Cape Breton ja New Yorkin Manhattan.
Kaikki alkaa siitä kun 18-vuotias pianonvirittäjä James Piper, älykäs ja yritteliäs nuorimies, rakastuu Materia Mahmoudiin, rikkaan katolisen libanonilaisperheen 12-vuotiaaseen tyttäreen. He karkaavat naimisiin ja joutuvat ikiajoiksi Materian isän epäsuosioon. Perheeseen syntyy kolme tytärtä, Kathleen, Mercedes ja Frances, joista jokaisesta olisi voinut kirjoittaa oman romaanin.
Esikoistytär Kathleen on James-isän kaikkien toiveiden täyttymys: kaunis, älykäs ja musikaalisesti suunnattoman lahjakas. Hänen opintomatkansa New Yorkiin saa kuitenkin katastrofaalisen lopun, jonka jälkeen perheeseen ilmestyy uusi tytär, Lily. Mercedes on hurskas ja tunnollinen, koko perheen pikkuäiti. Villi ja vapaa Frances on koko romaanin sielu; hän muovaa itse oman elämänsä auktoriteetteja kunnioittamatta ja perheen mainetta säälimättä.
Yhtä elävinä ja persoonallisina kuin perheenjäsenet piirtyvät lukijan silmiin ystävät ja kylänmiehet: naapurin rouva Luvovitz; sekatavara- ja rohdoskauppias MacIsaac; ylvsä Teresa Taylor; Kathleenin lahjakas säestäjä, tumma Rose. Yksi kirjan jännittävistä aiheista ovat historian ja talouden käänteet New Waterfordin kaupungissa ja se miten taitavasti James Piper reagoi.
Mac Donaldin romaani on täynnä dramatiikka ja traagisuutta; sitä on jopa luonnehdittu ”kivun ja kärsimyksen sinfoniaksi”. Mutta kaikkien onnettomuuksien keskelläkin se säteilee rakkauden ja huumorin lämpöä, kuin haltijattaren taikasauvan kosketuksesta.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

543

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

608

Kieli

Kääntäjä