Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sypressit uskovat Jumalaan

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Sypressit uskovat Jumalaan” on kuuluisa nykyespanjalainen romaani, jonka taustana ovat maan levottomat poliittiset olot kolmekymmentäluvun vuosina ennen sisällissodan puhkeamista.
Romaanin tapahtumien näyttämönä on katalonialainen pikkukaupunki Gerona, kirjailijan synnyinkaupunki. Sen pääkadun varrella asuu Alvearien perhe: vaatimaton lennätinvirkailija Matías, hänen lempeä ja luja vaimonsa Carmen Elgazu sekä lapset: levoton älyllinen etsijä Ignacio, syvästi uskonnollinen César ja raikas, neitoikään puhkeava Pilar. Alvearien perhe on romaanin harmoninen keskus, sydän. Sen ympärillä on itse kaupunki monenlaisine ihmisineen, jotka aatteineen, intohimoineen ja ristiriitoineen edustavat koko Espanjaa. Ja maa on sairas, rikkinäinen; ihmiset jakaantuvat toisilleen vihamielisiin leireihin, kaikkialla valmistaudutaan väkivaltaan ja verenvuodatukseen. Kriisi ulottuu myös Geronaan: turvattomuuden tunne kasvaa päivä päivältä, jännitys kiristyy, puhkeaa lakkoja, virkavalta ja kirkko ovat voimattomia. Ja äkkiä intohimot pääsevät valloilleen, draama alkaa vyöryä eikä kukaan voi välttyä sen kurimukselta.
”Sypressit uskovat Jumalaan” on ensimmäinen totuudellinen ja objektiivinen kuvaus Espanjan sisällissotaan johtaneista tapahtumista. Siinä on laveaa eepillistä linjaa ja lukemattomia värikkäitä yksityiskohtia, sen ihmiskuvaus on voimakasta ja rehevää. Gironella kerronta on ilmeikästä ja iskevää, hänellä on silmää myös huumorille.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani espanjalaisesta perheestä sisällissodan aattovuosilta

Ilmestymisaika

Sivumäärä

542

Kieli

Kääntäjä