Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tutankhamonin hauta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lordi Carnarvon ja Howard Carter löysivät Tutankhamonin haudan Kuninkaiden laaksosta Luxorin kupeesta 1922. Christian Jacq kertoo palkitussa menestysromaanissaan näiden kahden miehen huikean tarinan.

Howard Carter oli vain 17-vuotias pennitön eläinmaalari, kun hän löysi itsensä sattuman oikusta Egyptistä. Carter rakastui Egyptin kauneuteen ja sen historiaan, ja hänestä tuli 18-vuotiaana arkeologi, jonka suurin haave oli löytää salaperäinen Tutankhamonin hauta.

Miljonäärilordi Carnarvon puolestaan oli utelias ja intohimoinen mies, jota riivasi pohjaton seikkailunnälkä. Miesten kohtaaminen oli alku seikkailulle, joka muistuttaa milloin henkeäsalpaavaa salapoliisitarinaa, milloin riipaisevaa romanssia.

Carterilla ja Carnarvonilla oli yhteinen haave; he halusivat löytää haudan, jonka olemassaoloon vain harva enää uskoi. Miehet eivät pelänneet puheita muinaisen faaraon kirouksesta, eivätkä juonet tai pahat kielet saaneet heitä luopumaan suunnitelmistaan. Heidän palkintonsa oli kultaisen naamion takana lepäävä faarao, hautalöytö joka avasi ovet muinaiseen maailmaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

416

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä