Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Neitseiden tanssi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Mustasta koirasta tutulla Peak Districtin kansallispuiston alueella elää legenda neitseistä, jotka rangaistukseksi sapattina tanssimisesta ovat tuomitut jatkamaan tanssiaan ikuisesti. Puistonvartija löytää suositun vaellusreitin varrella olevan yhdeksän neitseen kivikehän keskeltä syksyisenä iltana kymmenennen tanssijan - kuolleena ja kuin tanssimaan aseteltuna.
Vain viikkoja aiemmin on nuori juristi Maggie Crew hädin tuskin välttänyt saman kohtalon. Nummen laidalla olevan yksinäisen maatilan emäntä on löytänyt pahasti viillellyn uhrin, joka ei muista tapahtumista mitään.
Edendalen poliisipiirin eriparinen kaksikko, konstaapeli Ben Cooper ja ylikonstaapeliksi ylennyt Diane Fry, joutuvat jälleen läheiseen yhteistyöhön, joka saa heidän mutkikkaan suhteensa kipinöimään. Cooper tuntee paikat ja ihmiset, toimii usein vaiston varassa ja osuu toisinaan harhaan, Fry tulee suurkaupungista ja työskentelee järjestelmällisen rikospoliisin tavoin. Fryn erikoistehtävänä on houkutella Maggie Crew'n muisti palaamaan, sillä Maggie on nähnyt hyökkääjän silmästä silmään.
Miksi kaikki tapahtui? Vastauksen selvittely vie Cooperin ja Fryn yhä syvemmälle pienintä piirtoa myöten realistiseen kuvaan pikkukaupungeista, kylistä ja maaseudusta asukkaineen.
(Blue Moon)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

429

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

476

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä