Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kruununperijätär

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Charlotte Damgaard on 35-vuotias pätevä ja koulutettu nainen, naimisissa ja pienten kaksosten äiti. Kaunis ja mediaseksikäs poliitikko johtaa Tanskan Naturens Venner -ympäristöjärjestöä. Kun hallitukseen etsitään uusia nimiä, valinta osuu Charlotteen, ja pääministeri tarjoaa hänelle ympäristöministerin salkkua.

Aviomies Thomas, joka vuodet on pysytellyt taka-alalla ja hoitanut perhettä, on siirtymässä haasteelliseen työhön Ugandaan, ja vihdoin olisi Charlotten vuoro mukautua miehen toiveitten mukaan. Ministerinpaikka muuttaa suunnitelmat, sillä tarjouksesta ei kertakaikkiaan voi kieltäytyä. Avioliiton paineet kasautuvat.

Ministerinä kokematon Charlotte on oivallinen kohde lehdistölle. Hänen toimiaan seurataan tarkasti ja virheistä rangaistaan armotta. Lukija seuraa yhdeksän kuukautta Charlotten elämää vallan käytävillä ja takapihoillakin.

Hanne-Vibeke Holstin suurmenestys Kruununperijätär pohjautuu löyhästi ruotsalaispoliitikko Mona Sahlinin kohtaloon. Romaani on ajankohtainen, älykäs, kantaaottava ja jännittävä kuvaus naisen ja menestyjän paineista kotona ja politiikan näyttämöllä.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
399
Kustantaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
459
Kieli
Kääntäjä