Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kruununperijätär

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Charlotte Damgaard on 35-vuotias pätevä ja koulutettu nainen, naimisissa ja pienten kaksosten äiti. Kaunis ja mediaseksikäs poliitikko johtaa Tanskan Naturens Venner -ympäristöjärjestöä. Kun hallitukseen etsitään uusia nimiä, valinta osuu Charlotteen, ja pääministeri tarjoaa hänelle ympäristöministerin salkkua.

Aviomies Thomas, joka vuodet on pysytellyt taka-alalla ja hoitanut perhettä, on siirtymässä haasteelliseen työhön Ugandaan, ja vihdoin olisi Charlotten vuoro mukautua miehen toiveitten mukaan. Ministerinpaikka muuttaa suunnitelmat, sillä tarjouksesta ei kertakaikkiaan voi kieltäytyä. Avioliiton paineet kasautuvat.

Ministerinä kokematon Charlotte on oivallinen kohde lehdistölle. Hänen toimiaan seurataan tarkasti ja virheistä rangaistaan armotta. Lukija seuraa yhdeksän kuukautta Charlotten elämää vallan käytävillä ja takapihoillakin.

Hanne-Vibeke Holstin suurmenestys Kruununperijätär pohjautuu löyhästi ruotsalaispoliitikko Mona Sahlinin kohtaloon. Romaani on ajankohtainen, älykäs, kantaaottava ja jännittävä kuvaus naisen ja menestyjän paineista kotona ja politiikan näyttämöllä.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

399

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

459

Kieli

Kääntäjä