Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuiskaus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Shusaku Endo on jo vuosia ollut kiinnostunut lääketieteen eettisistä ongelmista. Kuiskaus on voimakas tuomio sairaaloille, joissa potilaitten ihmisyys unohdetaan, joissa heistä tulee vain sairaskertomuksia. Se on myös vastalaude lääketieteellisille kokeille, joita tehdään avuttoman ihmisen kustannuksella.

Romaanin tapahtumat liikkuvat kahden aikakauden ja erialisten elämänarvojen välillä. Ozu on hiljainen, vaatimaton liikemies. Hän muistelee kouluvuosiaan ennen toista maailmansotaa ja erityisesti omalaatuista ystäväänsä Kampelaa, kömpelöä, kalankasvoista poikaa ja hänen epätoivoista, kaukaista rakkauttaan Aikoon, läheisen tyttökoulun oppilaaseen. Ozun muistot seuraavat Kampelaa ja Aikoa läpi sota-ajan, ja niiden kautta tuodaan lukijan eteen tuon ajan sukupolven ihanteet ja kunniantunto.
Ozun poika Eicchi on nuori lääkäri, kunnianhimoissaan keinoja kaihtamaton laskelmoija, joka halveksii isänsä arvomaailmaa. Eicchi käyttää häikäilemättä kaikkia keinoja edetäkseen urallaan. Kateus, juonittelu ja laskelmointi leimaavat kaikkea toimintaa, toisten menestymiseksi on toiset siirrettävä syrjään.
Ja sitten Ozun nuoruus ja nykypäivä kohtaavan Aikon sairastuessa syöpään ja joutuessa Eicchin potilaaksi, kokeilun kohteeksi.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

310

Kieli

Lisätietoja

Suom. jap. alkuperäisteoksen engl. käännöksestä