Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kalpea aavistus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Nelikymppinen Mike Noonan on menestyskirjailija, ei nyt ihan bestseller-listojen huippuja, mutta jokavuotisella kirjallaan vakituisesti sijoilla 11-15. Mutta eräänä päivänä tapahtuu tragedia joka vie maan Miken jalkojen alta: hänen vaimonsa Jo kuolee yllättäen.
Neljään vuoteen ei Mike pysty nousemaan surunsa syövereistä – eikä myöskään kirjoittamaan. Mutta hän alkaa nähdä pelottavia unia kesämökistään Sara Laughsista Mainen sydänmailla. Ja lopulta hänen on lähdettävä ottamaan selvää, mitä näiden unien takana on.
Kylässä, jossa kesämökki sijaitsee, tuntuu vallitsevan sotatila. Mahtava miljonääri Max Devore on saapunut sinne vaatimaan pojantytärtään Kyraa tämän nuorelta leskiäidiltä Mattielta. Ja kohta Mike, jonka sydän sykkii Kyralle ja Mattielle, on täysillä sodassa mukana.
Pian hän huomaa, etteivät sotaa käy vain maanpäälliset voimat. Sara Laughsissa tapahtuu kaikenlaista outoa, kuuluu koputuksia, magneettikirjaimet jääkaapin ovessa muodostavat sanoja, hirvenpään kaulassa oleva kello kilisee itsekseen.
Näyttää aivan siltä, kuin Jo yrittäisi auttaa Mikea taistelussa. Mutta ketkä ovat hänen vastavoimansa ja mitä ne Mikesta haluavat – saadakseen sen selville hänen on sukellettava pystysuoraan syvälle, syvälle…

”Olen sanonut jo vuosien ajan, ettei Stephen King ole pelkkä kauhukirjailija. Ja minusta näyttää, ettei hän ole vielä saanut ansaitsemaansa kunniaa Amerikan kirjallisuuden rajojen avartamisesta. Kalpea aavistus osoittaa että olen oikeassa. Se on rakkaustarina meissä kaikissa olevista pimeistä paikoista, itse luovuuden vertauskuva.” – Gloria Naylor
(takakansiteksti)
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
570
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
492
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä