Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaupunki nimeltä Peyton Place

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Grace Metalious oli Peyton Placen kirjoittaessaan hyvin nuori kirjailija, mutta romaani on todistus, paitsi poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, myös suuresta kypsyydestä ja valmiudesta. Teos suorastaan pursuaa elämää – siinä kuvataan osuvasti mitä moninaisin joukko ihmisluonteita ja terävästi nähtyjä tapahtumia pienessä Uuden Englannin kaupungissa. Mitään ei kaunistella, vaan ihmiset kuvataan peittelemättä kaikkine vikoineen ja hyvine ominaisuuksineen, paheineen, toiveineen ja salaisine haluineen. Kaupungissa on menestyviä ja epäonnistuneita ihmisiä ja näiden kaikkien yhteenkietoutuva tarinakudos on taitavasti punottu. Henkilöt liikkuvat tarinan piirissä todentuntuisina ja siksi romaani tempaa lukijan mukaansa heti alusta lähtien.

Peyton Place on uusimpien tietojen mukaan maailman myydyin romaani. Sen pohjalta tehty elokuva ’Vihan tyyssija’ on nähty Suomessakin, ja kevään 1969 kuluessa esitetään Mainostelevisiossa romaanin mukaan laadittua sarjafilmiä.
(takakansiteksti)
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Intiaanikesä on kuin nainen. Kypsänä, kuuman kiihkeänä mutta oikullisena se saapuu ja katoaa halunsa mukaan niin että koskaan ei voi olla varma sen tulemisesta tai lähtemisestä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
281
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Alanimeke
romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
474
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä