Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tilinteon hetki

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Huikea seikkailutrilleri ja nerokas mysteeri, jossa menneisyys on alati läsnä ja sovituksen aika on koittamassa.

Nuori journalisti Molly Drake tutkii Kambodzan viidakkoa matkassaan digikamera ja valtaisa annos päättäväisyyttä. Hänen on löydettävä Vietnamin sodassa kadonneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksiä, ja Times-lehden sensaatiojuttu on valmis. Mollya avustavat arkeologi Duncan OŽBrian ja outo, veljeään etsivä maanikko, John Kleat.

Pian Molly tekee löydön: punakhmerien joukkohaudassa onkin jotain, mikä ei sinne kuulu, ja poliittinen skandaali on syntynyt. Mollyn on lähdettävä maasta - tai siirryttävä syvemmälle viidakkoon.

Kuuman ja kostean metsän uumenissa uinuvat muinaisen temppelikaupungin mahtavat rauniot. Etsijöiden läpimurto alkaa olla lähellä... Mutta väkivaltaisen menneisyyden henget ovat tulleet kertomaan, että tilinteon hetki on koittamassa. Eikä sota olekaan ohi.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Vähän ajan päästä joku rohkelikko hiipii niin lähelle, että saa sidotuksi hänen nilkkansa köynnöksellä. Hänet jätetään mutaan tulvivan joen penkalle sidottuna kuin eläin. Se selventää hänen ajatuksensa. Hän päättelee näyttävänsä hyvin heikolta — muuten hänet sidottaisiin kunnolla. Ilmeisesti hänellä kuitenkin on jotain arvoa, siksi häntä ei tapeta ja heitetä takaisin jokeen saman tien.
Hän oppi seuraamaan vettä alavirtaan partioaikoinaan. Niinpä hän on ollut liikkeellä viikon, kahlannut puroissa, jotka kasvoivat väkeviksi sivujoiksi, kiertänyt vesiputoukset ja kosket, uinut, ja lopulta ajelehtinut valtavalla, käppyräisellä puunrungolla alas jokea. Hän oli luullut päässeensä piiloon ja pakoon.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

298

Kustantaja

Kääntäjä