Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nokikolarin poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Gerald Candless on suuren yleisön ja kritiikin rakastama kirjailija. Candlessin haaveissa ei kuitenkaan ole koskaan siintänyt maine ja kunnia, vaan oma perhe ja omat lapset. Sekin unelma on toteutunut: Candlessin huvilassa meren rannalla näytellään perheidylliä, jonka osallisia ovat kaksi kaunista tytärtä ja isä. Äiti on tässä näytelmässä statisti. Eräänä iltana Candless palaa kotiin kuin aaveen nähneenä ja kuolee parin tunnin kuluttua sydänkohtaukseen. Tyttärien maailma romahtaa. Palvottu isä on poissa. Candlessin kustantaja ottaa tyttäristä vanhempaan yhteyttä ja pyytää tätä kirjoittamaan isänsä elämäkerran. Sarah epäröi hetken, mutta päättää pian jättää yliopisto-opintonsa ja tarttuu tarmokkaasti työhön. Ehkä kirjoittaminen helpottaa surutyötä.

Sarah huomaa, että isän elämästä on miltei mahdotonta kirjoittaa, koska kukaan ei tiedä siitä mitään. Kaikki mitä isä on kertonut, paljastuu huiputukseksi. Gerald Candless ei ollut isän oikea nimi, hänen perhetaustansakin on tuulesta temmattu. Kuka isä oli? Sarah aloittaa salapoliisin työn jonka myötä perheen naiset joutuvat tekemään ankaran matkan myös omaan itseensä. Sarahin löydöt valaisevat oudosti myös vuosikymmenten takaista murhaa Lontoossa. Mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Ruth Rendell on Ison-Britannian arvostetuimpia ja suosituimpia kirjailijoita. Rendell on saanut useita dekkaripalkintoja ja muita kunnianosoituksia ansioistaan rikoskirjailijana. Nokikolarin poika on alun perin julkaistu kirjailijanimellä Barbara Vine.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

376

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

496

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä